Completare Declaratie Unica Online

Completarea si depunerea declaratiei unice se face in maxim 30 de zile calendaristice de la data eliberarii Certificatului Unic de Inregistrare

Conform legii 82/1991, cei care desfasoara activitati independente (PFA, I.I. , I.F. si Liber Profesionisti), NU au obligatia sa angajeze un contabil sau sa contracteze un memebru CECCAR pentru intocmirea evidentei Contabile in Partida Simpla. Insa, conform ordinului 170/2015 si a Codului Fiscal, persoanele care desfasoara activitati independente si tin evidenta contabila in partida simpla, au obligatia sa completeze registrele contabile si sa intocmeasca o serie de documente specifice.

Pentru cei care au serviciile de contabilitate PFA, organizate externalizat, intocmirea si depunerea declaratiei unice nu poate constituii o problema. Insa, pentru cei care nu au apelat la un profesionist pentru organizarea contabilitatii, intocmirea declarateii unice poate deveni o provocare

La sfarsitul fiecaruia an, cei care tin evidenta contabila in Partida Simpa au obligatia sa calculeze anual venitul net, sa calculeze si sa declare impozitul pe venit si contributiile de asigurari sociale.

Pana la data de 15 martie al fiecarui an (cu exceptia anului 2018 cand termenul este 15 iulie), contribuabilii care desfasoara activitati independente sunt obligati sa depuna Declaratia Unica.

Dianexaccounting SRL, firma autorizata CECCAR, ofera servicii de consultanta astfel:

  1. verifica modul in care este organizata contabilitatea in partida simpla;
  2. explica si indruma pentru intocmirea corecta a registrelor si documentelor;
  3. explica si indruma asupra modului corect de tinere a evidentei contabile in partida simpla;
  4. explica si indruma asupra modului corect de calcul al impozitului si contribuiilor sociale;
  5. explica si indruma asupra modului corect de intocmire a declaratiei unice.